Genieten van de rust en het plattelands leven, ervaar het bij ons op de zorgboerderij. Tussen de planten en dieren jezelf zijn, dan ben je bij ons op de goede plek.

Ivo: “Ik begeleid al enkele jaren de jeugd van 14 jaar en ouder. Dit is mooi werk, omdat je ze ziet groeien en samen bezig bent met het werk op de boerderij. Omdat ik deze groep leuker vind om mee te werken, heb ik een nieuwe doelgroep opgezet. De oude Schöppe was aan vervanging toe en dat leek mij een mooi moment om de nieuwe doelgroep voor volwassenen op te zetten.”

Engelbert en Rosalien: “Wij hebben twee kinderen die beide naar speciaal onderwijs zijn gegaan. Hierdoor hadden zij ook niet veel contact met de kinderen uit de buurt, maar namen zij vaak klasgenootjes en vriendjes mee om te spelen bij ons op de boerderij. Op school moesten ze veel met het hoofd werken, maar bij ons konden ze het met de handen doen en zo ontladen. Ze begrepen elkaar. Er kwamen steeds meer kinderen waardoor wij tot het besluit zijn gekomen om in 2001 de zorgboerderij op te starten. Wij vinden het geweldig om te zien dat de kinderen bij de rust en ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen en dat wij ze daarin kunnen ondersteunen. Vanuit liefde werken wij op onze kleinschalige zorgboerderij met vast personeel en vormen wij samen een groot gezin.”

Ook wij genieten dagelijks van het plattelands leven en werken met alle liefde op de boerderij. U zult ons daarom ook vast vaak tegenkomen in een overal met laarzen.

Team Erve Tankink
Al generaties lang fungeert Erve Tankink als melkveebedrijf, op dit moment met ongeveer 80 koeien. De huidige generatie Ten Duis, Rosalien & Engelbert, zijn samen met hun zoon Ivo in 2001 naast het boerenbedrijf gestart met de activiteitenboerderij waarbij ook kleinvee gehouden wordt. Daarop volgde in 2010 de uitbereiding van het 2e huis voor jeugd en in 2021 is Ivo gestart met een dagbesteding voor volwassenen in De Schöppe. Trouwe maten op de plaats zijn Kyra en Pip, twee honden die graag een aai over de bol krijgen.

Familie ten Duis heeft hart voor de zaak, en doet het werk met liefde en plezier. Het enthousiasme wat wij hebben met het wonen en werken op de boerderij willen we graag delen met de kinderen die de rust en ruimte nodig hebben en bij ons van het plattelandsleven kunnen genieten.

De familie wordt door vakkrachten en vrijwilligers ondersteund in het dagelijkse werk. Hierna een overzicht van het vaste Erve Tankink Team.


Engelbert ten Duis

Rol:
-Eigenaar Erve Tankink

Eindverantwoordelijk voor:
-Melkveebedrijf
-Dagbesteding Jeugd & indicaties

Ook actief bij:
-Jeugd & jongeren
-Logeeropvang


Rosalien ten Duis

Rol:
-Eigenaar Erve Tankink

Eindverantwoordelijk voor:
-Dagbesteding Jeugd & planning
-Logeeropvang

Ook actief bij:
-Melkveebedrijf


Ivo ten Duis

Rol:
-Eigenaar Erve Tankink

Eindverantwoordelijk voor:
-Dagbesteding 18+

Ook actief bij:
-Dagbesteding jeugd
-Logeeropvang
-Melkveebedrijf