Activiteitenboerderij Erve Tankink is een kleinschalige dagopvang in een huiselijke sfeer. Vanuit deze huiselijke en veilige sfeer bieden wij inspirerende en individueel gerichte dagbesteding. Kleinschalig betekent voor ons; korte lijnen tussen deelnemer, ouders en begeleiding.
Altijd dezelfde gezichten en de huiselijke sfeer zorgen voor een gevoel van veiligheid, duidelijkheid en rust voor de deelnemers, waarin ze zich kunnen ontplooien. Structuur is hierbij een belangrijk onderdeel.

Iedereen met een handicap of chronische ziekte, jong of oud, is welkom. Bij Activiteitenboerderij Erve Tankink wordt niet gekeken naar handicap of ziekte, maar naar wat je als deelnemer interessant of stimulerend vindt. Bij ons is het bijvoorbeeld de gewoonste zaak dat jonge mensen met een verstandelijke beperking en de ouder wordende cliënt, samen koffie drinken of appeltaart bakken.

De dagbesteding is persoonlijk, doordat deelnemers, samen met een medewerker, ZELF beslissen hoe zijn/haar dag er uit gaat zien. Wil je als deelnemer actief aan de slag of wil je tot rust komen in de huiselijke woonkamer of bij de dieren. Dat is bij ons allemaal mogelijk. Ook bieden we in ons 2de huis  een plek om gezelschap spelletjes te doen of te handwerken, creatief bezig te zijn.  Bij goed weer zijn we heerlijk veel buiten voor wie dat wil.

Bij dit alles volgen we het eigen werktempo en interesse van de desbetreffende deelnemer. Dus activiteiten gericht op het individu, dit noemen we maatwerk. Flexibele en individuele keuzevrijheid staan hoog in het vaandel als het gaat om het bieden van maatwerk. Flexibiliteit van ons, maar ook van de deelnemers. Je kunt zelf kiezen hoeveel dagdelen per week je wilt komen.

Begeleiding:

We bieden en dagprogramma van 9.00 tot 16.00 uur. Wij zijn een kleinschalig opvang. Er zijn maximaal 6 tot 8 deelnemers per dagdeel.

Samen met ouders/verzorgers en deelnemer word er en begeleidingsplan opgesteld. Deze word jaarlijks geëvalueerd. We werken niet met tijdsdruk.

Het doel is dat iedereen met een fijn en goed gevoel weer naar huis vertrekt.

Financiering:

Volwassenen kunnen deelnemen aan onze dagbesteding via onderaannemerschap of PGB.