Een zaterdag op de boerderij

Een voorbeeld van een zaterdag bij ons op de boerderij:

Vanaf 10.00 uur wordt er even wat gedronken samen met de ouders die hun kinderen zelf hebben gebracht. De kinderen die hun drinken op hebben spelen daarna vast wat voor zichzelf. De kinderen die niet door de ouders zijn gebracht, zijn gebracht door een taxi. Nadat de koffie, thee en ranja op is, vertrekken de ouders.

Na de koffie wordt er gelijk begonnen met de eerste activiteit, het voeren van de dieren. Dit is een vaste activiteit waar we elke zaterdag de dag mee beginnen. Na deze activiteit is er tijd en ruimte om buiten of binnen te spelen. Alle activiteiten worden zoveel mogelijk passend aangeboden.

Om 12.30 uur is het tijd voor het eten. Er staat aardappelen met jus, 3 verschillende groenten en een stuk vlees op het menu. Voor deze maaltijd krijgt ieder kind een plaats aan tafel aangewezen. Hierbij wordt gekeken naar de beste combinaties om zoveel mogelijk rust aan tafel te creëren.

Na het eten kunnen de kinderen weer even vrij spelen. Zodat ze daarna weer de ruimte hebben om hun aandacht op een activiteit of knutselwerk te richten.

Rond 15.00 uur is er wederom koffie, thee en ranja. Als het mooi weer is wordt het lekker buiten op het terras onder de bomen opgedronken.

Vervolgens is er nog wat tijd om vrij te spelen. De trampoline en de skelter is altijd erg geliefd tijdens het vrije spelen. Omdat er drie trampolines zijn en heel veel variatie in skelters is er plek genoeg voor iedereen.

Om 17.00 uur is het al weer tijd om brood te eten. Iedereen heeft dezelfde plek aan tafel. Na het brood eten is er nog eventjes tijd om vrij te spelen en daarna samen alles op te ruimen.

Rond 18.00 uur worden de kinderen weer opgehaald.

Erve Tankink organiseert af en toe op zaterdag een uitstapje. Zo hebben we al eens een avonturenpad en een blotevoetenpad gedaan. Zijn we met de Berkelzomp en het treintje Bello geweest. Hebben we bezoek gehad van een echte militair en zijn we met hem wezen survivallen. De kinderen hebben toen met zijn allen in het bos een door hun zelf klaargemaakte militaire maaltijd gegeten.

                     DSC00923 DSC00913